20130508

Двата вида емиграция или секс с чужденец

Емиграцията е движещата сила на обществото. Емигрантите са два вида: икономически и по любов. На тези по любов преди им казваха политически. Любовта се създава с гледане на западни филми в Източна Европа.

Икономическите емигранти икономисват за себе си и за децата си. Те икономисват българска душевност, в името на това да осигурят бъдеще за децата си и един подобър икономичен живот в чужбина, в който няма душевност, но има пари на кредит. Купуват на кредит по една бързо ръждясваща кола с която бързат да се снимат преди тя да ръждяса и да пратят успеха, така заснет в България за да въодушевят други сънародници да купят ръждясваща кола на Запад. На кредит. Освен колата на кредит има и къща на кредит за 30 години, ако са щастливи. Защото всички така го правят. На кредит. Просто казано, да продадеш душата си за пари на прост кредит с много сложна лихва.

Емигрантите по любов в общия случай са „лелки“, които имат сгрешена представа за романтика. Грешното идва от това, че рано или късно (в повечето случаи твърде рано), наученото в съответната езикова гимназия се оказва недостатъчно за да задържи любовта след като е преминал бурният секс на морето и пищната сватба с етно мотиви в България. От тези етно мотиви съответният западняк нищо не разбира, но много харесва, защото той въобще не е като другите западняци, а е по‒българин от българите. Или това, което научава е само „шопска салат“ и безпаметно напиване с безобразно разнообразие от алкохол.

Западните младоженци са особено ценени на Балканите, дори ги уважават за това, че са западни. Нищо, че в повечето случаи са пропадналяци, с неописуеми кредитни задължения, виждали университет само по американските филми. За тях се женят образовани девoйки минимум с магистратури по филология, икономика дори и медицина, като се надяват, че владеенето на чуждия език е гаранция за романтика в чужбина, нищо че западната любов на живота им дори не е успял да изкара училището за заварчици или поне да стане пастир, но е специалист по комикси, компютърни игри и празноумни смешки, забавни само за неговите съученици от детинство, инфантилни с модерни диагнози, като дислексия и ХРНВ.

Как да не ти си доемигрира? 

No comments:

Post a Comment